Sander de Heer is geboren op 17 september 1958 in Rotterdam.

Na zijn middelbare schoolopleiding op het Montessorilyceum en de Marnix Scholengemeenschap in Rotterdam werd Sander toegelaten tot de Kunstacademie ‘Artibus’ te Utrecht, de voorloper van de huidige Hogeschool voor de Kunsten. In 1982 studeerde hij af als illustratief en grafisch vormgever.

Naast het tekenen en ontwerpen ontwikkelde hij tijdens zijn opleiding een tweede passie: het acteren. Nadat Sander zich de techniek van het jongleren en de acrobatiek had eigen gemaakt startte hij samen met een vriend een niet geheel onsuccesvol variëté-duo voor feesten en partijen. Hij kwam na zijn kunstopleiding bij een theatergroep terecht en heeft vanaf dat moment onophoudelijk geacteerd in een groot aantal theatergezelschappen. Niet veel later kwamen daar ook film- en televisieproducties bij (zie de menu’s: Acteur en Stemacteur).

In de tussentijd bleef het tekenen op de achtergrond wel meespelen, maar het acteren nam inmiddels zo’n grote plaats in dat andere passies daar voor moesten wijken. Wel heeft hij zich gedurende deze periode ontwikkeld als illustrator, maar het vrije schilder- en tekenwerk heeft hij eigenlijk pas de afgelopen tien jaar professioneel ter hand genomen. Werken die je op deze website ziet zijn daar een weerslag van. Meer info >>

Sander de Heer