Sander de Heer (Rotterdam; 1958); acteur

Na afgestudeerd te zijn aan de Hogeschool voor de Kunsten ‘Artibus’ in Utrecht (1982) heeft Sander de Heer zich voornamelijk gericht op het theater. Hij speelde vele rollen bij een groot aantal verschillende gezelschappen, waaronder de Theaterunie, Persona, het Amstel Toneel, Huis aan de Amstel, Oerisol, Mevrouw Smit en Hofplein Rotterdam. Ook heeft hij zijn medewerking verleend aan vrije producties zoals: ‘De Dinnerparty’ van Neil Simon door IMM/Ruud de Graaf Producties (nominatie NRC-Publieksprijs), ‘Scrooge’, ‘Het Kerstverhaal volgens…’ en ‘Het Kind’ door het Bellevuetheater en ‘Assepoester’ door De Vette Gans Producties. In het seizoen 2003/2004 trok hij door het land met de solovoorstelling ‘De Heer is los!’ geproduceerd door Mojo Theater Producties.

Komend seizoen (2010-2011) zal hij te zien zijn als Paul Vlaanderen in de gelijknamige voorstelling die geproduceerd wordt door het Thrillertheater.

Afgezien van het theater heeft hij zijn opwachting gemaakt in tal van televisie- en filmprodukties. Hij behoorde tot de vaste cast van onder andere: ‘Onderweg naar Morgen’ (ONM), ‘Vrienden voor het Leven’, ‘Jansen…Jansen’ en ‘Goudkust’.
Bovendien speelde hij talloze rollen in series als ‘Kinderen geen bezwaar’, ‘Het zonnetje in huis’, ‘Kees & Co’, ‘Baantjer’, ‘All Stars’, ‘Flodder’, ‘Kladderadatsch’ en ‘Lijn 32’.
Hij werkte als acteur ook mee aan speelfilms als ‘Resistance’ van Todd Komarnicky en ‘Horror Vacuï’ van Boris Paval Conen. meer info >>

Sander de Heer